MonsterIcon Троль
ID: 00002DBC
Троль (Oblivion)
LevelIcon 6

Health-icon 80 MagickaIcon 0 StaminaIcon 260

Шкода 12
Душа Маленька
Троль (ориг. "Troll")монстр в грі The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Опис Редагувати

Троль — великий мавпоподібний монстр, що мешкає в підземеллях і лісах Сироділу. Незважаючи на розмір, троль досить швидкий, завдає потужних ударів усіма чотирма кінцівками. Має дуже посередній інтелект, а найпомітнішою рисою є третє око на лобі. За чутками, щоб повністю знищити троля, потрібно спалити його труп, інакше через якийсь час він може відродитися; проте більшість мисливців, що пережили зустріч з тролями, запевняють, що це просто міф, і їх цілком можна убити простими засобами, просто вогонь ефективніший. Кров троля дає здатність до регенерації. Також тролі не дуже люблять воду, всіляко прагнуть її уникати, але є виключення, про які мова піде далі.

Різновиди Редагувати

У Сироділі мешкають декілька різновидів тролів.

Ашкланський троль Редагувати

Традиційні мешканці півдня Сироділу, часто зустрічаються в Чорному лісі. Украй агресивні.

Істота LevelIcon Предмети Health-icon Відновлення oblivion Атака Душа
Ашкланський троль
0001BF4D, 0001BF4E,
0001BF4F, 0001BF50
1-3нічого12×lvl1 5+(lvl/2) од., фізична Маленька
4-10Жир троля12×lvl2 9+(lvl/2) од., фізична Звичайна
11-17Жир троля15×lvl2 12+(lvl/2) од., фізична Велика
18+Жир троля20×lvl3 15+(lvl/2) од., фізична Величезна

Кальперкланський троль Редагувати

Ці тролі мешкають в печері Приливна Хвиля, їх особливістю є відсутність гідрофобії. Також з невідомої причини тролі цього виду носять з собою кронциркулі, що може свідчити про наявність у них інтелекту.

Істота LevelIcon Предмети Health-icon Відновлення oblivion Атака Душа
Кальперкланський троль
00084A40, 00084A41,
00084A82, 00084A43
1-3Кронциркуль12×lvl1 5+(lvl/2) од., фізична Маленька
4-10Жир троля
2 кронциркулі
12×lvl2 9+(lvl/2) од., фізична Звичайна
11-17Жир троля
4 кронциркулі
15×lvl2 12+(lvl/2) од., фізична Велика
18+Жир троля
7 кронциркулів
20×lvl3 15+(lvl/2) од., фізична Величезна

Болотний троль Редагувати

Болотні тролі мешкають не на болотах, а в Заболоченій печері, де їх лігво необхідно буде знищити під час завдання Гільдії бійців.

Істота Предмети Health-icon Відновлення oblivion Атака Душа
Болотний троль
0000BED2
Жир троля13×lvl1-3 9+(lvl/2) од., фізична Залежить від рівня персонажа

Лютий троль Редагувати

Люті тролі зустрінуться по квестах Гільдії бійців в печері Нонвілл і в Покинутій Шахті.

Істота Предмети Health-icon Відновлення oblivion Атака Душа
Лютий троль
0008699F
Жир троля
Дріб'язок (15%)
12×lvl1-3 9+(lvl/2) од., фізична Залежить від рівня персонажа

Рівень регенерації лютих тролів мав би залежати від рівня персонажа гравця, але через специфіку роботи рівневих списків цей різновид тролів не регенерує взагалі.

Інші різновиди Редагувати

Істота Предмети Health-icon Відновлення oblivion Атака Душа
Троль Арени
0003D792
Жир троля802 12 од., фізична Маленька
Можливий опонент, коли рівень персонажа становить 6-8.
Намальований троль
0001C5A0
Жир намальованого троля25×lvl2 12+(lvl/2) од., фізична Залежить від рівня персонажа

У намальованому світі під час проходження завдання "Пензель зі смертю".

Також унікальним тролем є Страхозвір-матрона. Її особливістю є 100 %-й опір холоду.

Предмети Редагувати

Цікавинки Редагувати

У Чорному лісі, поблизу гирла річки Пантери, під мостом плаває троль, що потонув. При собі має записку:

"Моя найпагана троль з усєх. Нуніхтот ні хочіє платіт за прохот по моя мост. Моя так мало страшиная. Моя напійоцца і убійоцца. Троль утопіцца"

Це очевидне посилання на тролів у легендах різних народів, що не знайшло віддзеркалення у грі. Міфічні тролі лагодили і підтримували в належному стані міст, під яким і жили, а також вимагали грошей "на витрати" у тих, хто по ньому проходитиме.